Tämä lista on laadittu omia kokemuksia ja maalaisjärkeä hyödyntäen.

1) Valmis ottamaan vastaan mitä tahansa töitä. Näkeehän sen, että tietyillä aloilla töitä on enemmän, kuin toisilla: henkilökohtainen avustaja, siivooja, puhelinmyyjä, myyjä/asiakaspalvelija esimerkiksi.

2) Muuttovalmis. Töiden määrä toki lisääntyy, jos pystyy vaihtamaan paikkakuntaa, vaikka tilapäisesti.

3) Ajokortillinen hakija.

4) Joustava. Kannattaa olla valmis ottamaan vastaan töitä vaikka huomenna tai lyhyellä varoitusajalla ja eri pituisiksi pätkiksi. Pätkistä voi kehkeytyä jotain. Pienet lapset ovat miinusta ja jos niitä on, kannattaa perustella, miten lapsen hoitojärjestelyt hoidetaan mahdollisimman hyvin työnantajan kannalta.

5) Tuoretta työkokemusta tai pitkä työura haetulta alalta.

6) Tuore koulutus. Eteenpäin pyrkiminen koulutuksen avulla on hyvä, netistä löytyy esim. ulkomaisten yliopistojen verkkokursseja, joita voi suorittaa. 

7) Kielitaitoinen. Tätähän voi parannella työttömyyden aikana.

8) Nainen. Naisten työllisyysaste on 6,9%, miesten 9,7%. 

9) Korkea koulutus. Vaikka korkean koulutuksen hankkineillakin on vaikeat ajat, on heillä työllistyminen silti parempaa, kuin matalamman koulutuksen hankkineilla. Työelämässä vaaditaan toisinaan myös erilaisia koulutuksia, kuten ensiapu-kurssi tai alkoholianniskelupassi työpaikan saamiseksi. Nämä kannattaisi olla jo valmiina suoritettuna, jos sellaisille aloille tähtää. 

10) Hyvännäköinen ihminen. Näin ainakin väitetään, joten ehkäpä turhamaisuus on hyve työnhakijoille. Ainakin siistiin olemukseen kannattaa panostaa.

11) Ekstrovertti. Yhä usemmassa työtehtävässä täytyy tulla ihmisten kanssa toimeen. Jos ei ole ulospäinsuuntautunut, kannattaa kenties kertoa kuitenkin työtehtävistä ja tilanteista, joissa on tullut ihmisten kanssa toimeen ja joutunut vaihtuviin tilanteisiin, jos haetut työtehtävät tällaisia ominaisuuksia vaativat.

12) Monipuolinen.  Enää ei suppea erikoisosaaminen riitä. 

13) Käyttää kaikkia työnhaun kanavia. Hakemuksia pitää osata lähettää sekä paperisena, että sähköisenä riippuen työnantajan toiveista. Lisäksi bonusta olisi, jos töitä osaisi hakea myös Linkedin-sivuston ja rekryfirmojen kautta, ehkä tehdä myös videohakemuksia. Oma cv voi nykypäivänä olla jotain muutakin, kuin mustavalkoinen peruscv. 

14) Aktiivinen. Ihmisten kanssa kannattaa olla paljon tekemisissä ja kertoa avoimesti itsestään ja työnhakemisesta. Verkostoituminen voi kantaa hedelmää. 

15) Sinnikäs. Töitä pitää jaksaa hakea, paljon ja pitkänkin aikaa.